Wie is KLIM

Praktijk KLIM is in 2015 opgericht door Jan-Pieter Timmermans (1982). Jan-Pieter heeft meer dan tien jaar ervaring als kinderoefentherapeut Cesar. In zijn werk op diverse basisscholen (o.a. speciaal basisonderwijs) in de regio’s Amsterdam, Utrecht en Rotterdam deed hij brede expertise op in het behandelen van motorische ontwikkelingsachterstand bij kinderen. Na zijn opleiding Oefentherapie Cesar aan de Hogeschool Utrecht, spijkerde Jan-Pieter zijn kennis op verschillende vakgebieden bij door diverse (deeltijd)opleidingen te volgen, waaronder psychomotorisch remedial teacher (kennis over de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen) en spelbegeleiding. In de afgelopen jaren werd het hem duidelijk dat een motorische ontwikkelingsachterstand vaak gepaard gaat met een inactieve leefstijl/overgewicht. Hij koos er daarom voor zich tevens te laten scholen tot gewichtsconsulent en zijn aanpak te verbreden.

Klimmen staat voor spelen, bewegen, jezelf ontwikkelen, vallen en opstaan, en steeds een treetje hoger komen. Praktijk KLIM helpt kinderen vooruit in motoriek en leefstijl.

Jan-Pieter: “Het enthousiasme van kinderen werkt aanstekelijk. Ze zijn erg gemotiveerd, waardoor er vaak snel vooruitgang zichtbaar is. Ik zie het als een uitdaging om kinderen zelf successen te laten ervaren, waardoor ze zich competenter gaan voelen en weer plezier beleven in bewegen!”

Per Augustus 2019 is Annelotte Marks ook onderdeel van het team geworden. Zij is onlangs afgestudeerd, en heeft haar laatste stage al meegedraaid om kennis te maken met de praktijk. Annelotte werkt momenteel 2 dagen in regio Helmond, en studeert daarnaast om zich zo nog verder te gaan specialiseren in het aanbieden van kinderoefentherapie.